Forum Kluba trudnica

Klub trudnica i roditelja Split
Sada je: pon ruj 06, 2010 9:36 am.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 60 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: trudnoća
PostPostano: pon svi 04, 2009 5:20 pm 
Site Admin
Site Admin

s ovim učestalim odlascima u Sinj upoznala sam sve ginekologe i većinu osoblja koje radi tamo i moram priznati za sada se svi čine vrlo vrlo "mother and baby friendly".
ravnatelj dr.Nasić i glavna sestra koja je voditeljica odjela su mi naj naj među njima, a onda nije ni čudo da i ostala ekipa slično diše 8)

Vrh

PostPostano: sri svi 06, 2009 5:11 pm 
Moderator
Moderator

novosti od Tine su nažalost da su je danas iz Sinja vratili u Splitsko rodilište zbog zamućene plodne vode... :| što je bilo dalje??? napisat ću kad saznam

Vrh

PostPostano: sri svi 06, 2009 9:03 pm 
Napredni
Napredni

u 18:35 rodila je Tina djevojcicu! :cheer: :love:
cestitamo mami, tati, braci i seki

Vrh

PostPostano: sri svi 06, 2009 10:21 pm 
Moderator
Moderator

dakle i treća srećica je stigla uz pomoć dripa...u 15.30. na 6cm otvorenog ušća su prokinuli vodenjak i pustili drip...Tina kaže da su malu pustili 20 min.da budu u kontaktu koža koža no da je ona ipak rađe spavala,sve je prošlo ok i Tina kaže da rađa sve lakše i brže...pa eto da znate poslje drugog sve je lako,ha ha...osim ako ne napavite pauzu dugu 12 godina kao ja...

Vrh

PostPostano: čet svi 07, 2009 8:54 am 
Napredni
Napredni

cestitam!

Vrh

PostPostano: pet svi 08, 2009 7:33 pm 
Moderator
Moderator

evo još malo detalja, nije rađena epiziotomija jer je Tina tako tražila,malo joj je pukla sluznica unutra pa su joj stavili dva šava...ništa je ne boli osim grčenja maternice, bebu je dobila navečer nakon 5 sati, nije previše sisala, no ujutro nakon posjeta sestre informatora i "njenih metoda nagovaranja" sve je krenulo... nadaju se izlasku sutra ujutro :love:

Vrh

PostPostano: pet svi 08, 2009 9:46 pm 
Hiper
Hiper

Divota... pa dobrodošla mala Helena! Čestitke hrabroj mami, i ciloj obitelji!
Inače ovo je najbrža beba na facebooku... saznali smo da je rođena pola sata nakon poroda... Valjda nije Tina imala laptop i na porodu.... ;)

kaže Helena 18:55 local time, 3440 gr 52 cm

Vrh

PostPostano: sub svi 09, 2009 10:13 am 
Početnik
Početnik

Čestitam :cmok:

Vrh

PostPostano: ned svi 10, 2009 3:30 pm 
Moderator
Moderator

evo,cure su kući...doje, imaju pune pelene i prepune grudi uz laganu fibru,no naša će edukatorica to već riješiti,uhodavanje je krenulo...poželimo im sreću :hug:

Vrh

PostPostano: ned svi 10, 2009 11:49 pm 
Star
Star

Tina i Helena, :kiss:

Vrh

PostPostano: uto svi 12, 2009 11:38 am 
Site Admin
Site Admin

ja sam jucer napisalaa poduzi post, ali imali smo problem s serverom, hrhosting to trenutno sređuje, i nestalo je sve sta sam napisala, a ne da mi se ponavljati....

Vrh

PostPostano: uto svi 12, 2009 1:49 pm 
Početnik
Početnik

čestitamo!!!! :kiss:
:cheer:

Vrh

PostPostano: uto svi 12, 2009 10:25 pm 
Star
Star

Citat:
ja sam jucer napisalaa poduzi post, ali imali smo problem s serverom, hrhosting to trenutno sređuje, i nestalo je sve sta sam napisala, a ne da mi se ponavljati....

Ja sam to i procitala,nije mi jasno kako je moglo nestati :? To je inace jedna od stvari koja me totalno "odusevi" :bonk:
A bas sam mislila kako je super to sto si imala volje sve detaljno napisati. Drago mi je da je sve super proslo i da ste bili zadovoljni
:love: :kiss:

Vrh

PostPostano: sri svi 13, 2009 5:00 pm 
Site Admin
Site Admin

Julija je napisao/la:
Citat:

Ja sam to i procitala,nije mi jasno kako je moglo nestati :? To je inace jedna od stvari koja me totalno "odusevi" :bonk:
A bas sam mislila kako je super to sto si imala volje sve detaljno napisati. Drago mi je da je sve super proslo i da ste bili zadovoljni
:love: :kiss:

eto, neka je bar netko procitao...
da sam znala da ce ovako nestati kopirala bih i napisala jos na nekom forumu....

Vrh

PostPostano: uto lip 09, 2009 2:07 pm 
Početnik
Početnik

Nikad nije kasno!

Tina, čestitam! :cerek:

Nažalost, mi ostali, odnosno, osobno nisam pročitala taj podulji post, ali evo ako nije tajna, kako si im uspila tražiti da te ne režu, da li su onda masirali više i da li im onda u biti ideš na živce? :ljut:

Vrh

PostPostano: uto lip 09, 2009 2:44 pm 
Site Admin
Site Admin

odgovor vezano za epiziotomiju.
u tom trenutnku izgona negdje u pozadini sam čula samo da govore " koji je ovo porod? prvi? drugi? treći"... i valjda je to razlog (3. porod) zasto me nisu rezali, a mislim da nisu imali ni vremena.
osjetila sam kao da me je netko poprskao nekom tekućinom po međici (ne znam da li je ili nije jer sam imala stisnute oči) i nakon toga je krenula glavica vani

inace, ne vjerujem da se epiziotomija samo tako moze izbjeci u prvorotki ili drugorotki, nego to više ovisi o osoblju koje se nađe na porodu. ja sam cula za to neku primalju koja se zove Gordana i vidila sam 2 prvorotke kojima je ona bila na porodu, a nisu bile rezane

Vrh

PostPostano: uto lip 09, 2009 9:14 pm 
Početnik
Početnik

Negdje sam pronašla, vezano je za zakon RH.
A glasi da, znači napominjem po zakonu: ukoliko pacijentica ne želi ne treba je
-rezati
-klistirat
-brijat
-bez ikakvih lijekova
...
itd.
na kraju ukoliko nije u pitanju njen ili djetetov život ugrožen.
S tim potpisanom papirom se dođe u bolnicu i moraju se držat tvoje odluke.

To im vjerovatno ide na živce jer epiziotomija je itekako brža i jednostavnija za njih, a ne masaža međice.
da, znam tu sestru Gordanu, žena je zakon, nažalost trebalo bi ih biti više takvih.

Mislila sam da si tražila zabranu rezanja, osobno da tražim svoja prava, nekako se i bojim jer im očito smetaš ako imaš ćuka u glavi.

ok, Tina hvala na info. nadam se da ste ti i tvoja princeza dobro :hug:
Pozdrav

Vrh

PostPostano: uto lip 09, 2009 9:46 pm 
Moderator
Moderator

zakon nije tako decidiran i mislim da to o ćemu pričaš je dio Rodinog projekta za prirodan porod, oni su djelili takve obrasce koje si mogao ispuniti i ponjeti sa sobom,no to nikoga od osoblja zakonski ne obvezuje... ipak zakon o pravima pacijenata kaže da pacijent ima pravo biti informiran o svakom zahvatu i intervenciji koja će se obaviti nad njim i da ih ima pravo odbiti, isto tako može odbiti da ga liječe specjalizanti i studenti koji nemaju licencu za rad...
no porod je često za ženu tako osobno, emocionalno dinamično i dramatično iskustvo da smo se teško spremni suprostavljati mišljenju i ustaljenom protokolu med. osoblja...
iskustva trudnica s kojima radim kažu da ako ljubazno zamoliš da ti se ne rade postupci (klistiranje,drip,epiziotomija)ukoliko nisu med.nužni, osoblje ti obično izađe u susret...
odluka je na tebi...

Vrh

PostPostano: sri lip 10, 2009 10:36 am 
Početnik
Početnik

problem nas (hrvata) i našeg med. osoblja je u tome, što jedna žena koja ide rodit ka o u stoljeću sedmom, tako to gledamo i tako to doživljavamo.
Apsolutno se slažem da je porod jedan dramatičan trenutak za svaku trudnicu posebno prvorotkinji i sad pored toga, ja bih još trebala pazit što reći med. osoblju jer su oni "bože moj" doktori, i ja sam završila fakultet i ne želim pametovat ni mudrovat nikome, ali me ljuti, prvo što neću vidi novu bolnicu,( zbog političkih malverzacija) drugo, što beba neće biti s mnom u sobi jer nas tobože dijeli zidić ( koji između ostalog, nije mi jasno kako ga do sada nisu uspjeli razbiti,) treće, što JA moram biti ljubazna da bi mi pomogli, i od njih ljubazno tražit da rade svoj posao, ma oni prema meni trebaju biti ljubazni, jer meni od moje plaće već zadnjih 10 godina odbija se 1500, kn za zdrastvo,znači ja ih plaćam, znači kako god platim neki proizvod u dućanu i prodavatelj je ljubazan prema meni, isto tako očekujem ako plaćam tu uslugu u bolnici, želim da me se gleda s ljubaznoću i upute u sve.
Ma malo me izritirao tečaj u bolnici, u kojoj počinju sa moraš, moraš,....a, o trudnicama pričaju sa debilnim agnedotama vezano, kako je ova utrčala vrišteći od bola, kako je ova zamisli tražila kockicu leda za usta, kao šta je njoj (ma htjela sam je zaustavit i reći , za Boga miloga nebi da je tražila kavijar i šampanjac), ali vidim svi se smiju i muče na tu njenu primjedbu.

Sorry na ovome, pametno si napisala, ja samo želim imati jedan pristojan i normalan, ako Bog da porod i uživat u svom djetetu, a ne biti podložna izrugivanju ili omalovažavanju, kakve čujem...

Zato u svemu tražim svoja prava i inforimarm se jer znam kad dođem tamo da ću se ustrtarit i
tiho jecat jer se nažalost, ponavljam, nažalost bojim j...ne inekcije, a kamoli eee. i vjerovatno ću se zabit u kut i neću beknit o svemu ovome šta napisa.
Eto

Kristina, možda se i vidimo u bolnici jer su nam datumi priližni, pa možda mi ti uputiš koju lijepu riječ. :party:

hvala :top:

Vrh

PostPostano: sri lip 10, 2009 5:25 pm 
Moderator
Moderator

na to možeš sigurno računati :)
do daljnjeg probaj zaboraviti frustracije s tečaja i uživaj u iščekivanju :hug:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 60 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00