problem nas (hrvata) i našeg med. osoblja je u tome, što jedna žena koja ide rodit ka o u stoljeću sedmom, tako to gledamo i tako to doživljavamo.
Apsolutno se slažem da je porod jedan dramatičan trenutak za svaku trudnicu posebno prvorotkinji i sad pored toga, ja bih još trebala pazit što reći med. osoblju jer su oni "bože moj" doktori, i ja sam završila fakultet i ne želim pametovat ni mudrovat nikome, ali me ljuti, prvo što neću vidi novu bolnicu,( zbog političkih malverzacija) drugo, što beba neće biti s mnom u sobi jer nas tobože dijeli zidić ( koji između ostalog, nije mi jasno kako ga do sada nisu uspjeli razbiti,) treće, što JA moram biti ljubazna da bi mi pomogli, i od njih ljubazno tražit da rade svoj posao, ma oni prema meni trebaju biti ljubazni, jer meni od moje plaće već zadnjih 10 godina odbija se 1500, kn za zdrastvo,znači ja ih plaćam, znači kako god platim neki proizvod u dućanu i prodavatelj je ljubazan prema meni, isto tako očekujem ako plaćam tu uslugu u bolnici, želim da me se gleda s ljubaznoću i upute u sve.
Ma malo me izritirao tečaj u bolnici, u kojoj počinju sa moraš, moraš,....a, o trudnicama pričaju sa debilnim agnedotama vezano, kako je ova utrčala vrišteći od bola, kako je ova zamisli tražila kockicu leda za usta, kao šta je njoj (ma htjela sam je zaustavit i reći , za Boga miloga nebi da je tražila kavijar i šampanjac), ali vidim svi se smiju i muče na tu njenu primjedbu.
Sorry na ovome, pametno si napisala, ja samo želim imati jedan pristojan i normalan, ako Bog da porod i uživat u svom djetetu, a ne biti podložna izrugivanju ili omalovažavanju, kakve čujem...
Zato u svemu tražim svoja prava i inforimarm se jer znam kad dođem tamo da ću se ustrtarit i
tiho jecat jer se nažalost, ponavljam, nažalost bojim j...ne inekcije, a kamoli eee. i vjerovatno ću se zabit u kut i neću beknit o svemu ovome šta napisa.
Eto
Kristina, možda se i vidimo u bolnici jer su nam datumi priližni, pa možda mi ti uputiš koju lijepu riječ.
hvala